Faskiamanipulaatio
Faskiamanipulaatiota voidaan käyttää erilaisissa tuki- ja liikuntaelinongelmissa. Sen avulla voidaan mm. lievittää kipua, lisätä liikkuvuutta, voimaa ja liikehallintaa sekä auttaa toimintakyvyn palauttamisessa.
Faskiamanipulaatio – menetelmä (FM) on italialaisen fysioterapeutin, Luigi Steccon 40 vuoden tutkimuksen ja kliinisen työn tulos. Pääasiallinen huomio tässä menetelmässä kohdistuu lihasten, syvän faskian ja sen osatekijöiden väliseen toiminnalliseen suhteeseen.
Faskiamanipulaatio on manuaalisen käsittelyn menetelmä, jonka tavoitteena on tunnistaa paikallinen faskian alue, joka liittyy tiettyyn rajoittuneeseen liikkeeseen tai kipuun. Kun rajoittunut tai kivulias liike (suunta) on löydetty, käsitellään paikallinen faskian alue. Tätä tarkasti määritettyä faskian aluetta, faskiapistettä, manipuloimalla voidaan palauttaa liikkeen laajuus ja kivuttomuus.
Faskian toimintahäiriöitä voivat aiheuttaa liian vähäinen liike (immobilisaatio, kipsi), murtumat, virheasennot, venähdykset/revähdykset lihaksissa tai nivelsiteissä, leikkaukset/arpikudos ja kudosten ylirasitus. Manuaalisen käsittelyyn yhdistetään myös asiakkaan oma harjoittelu parhaan tuloksen saavuttamiseksi.
Fysioterapeutti tekee yksilöllisen alkututkimisen perusteella fysioterapiasuunnitelman. Yhtenä menetelmänä voidaan käyttää faskiamanipulaatiota terapeuttisen harjoittelun ohessa paremman harjoittelutuloksen saavuttamiseksi.
Mihin faskiamanipulaatiota käytetään?
Faskiamanipulaatiota voidaan käyttää kaikissa tuki- ja liikuntaelinongelmissa kuten:
- pitkittyneissä kiputiloissa, joissa ei ole löytynyt selvää syytä
- leikkauksen jälkitiloissa
- rasituksen aiheuttamissa kiputiloissa
- leukanivel- ja purentaongelmissa
- nivel- ja hermokivuissa
- päänsäryssä
Mihin faskiamanipulaatio auttaa?
- lisäämään liikehallintaa
- lisäämään liikkuvuutta ja voimantuottoa
- lievittämään kipua
- toimintakyvyn palauttamiseen erilaisten vammojen ja tapaturmien jälkeen
Faskiamanipulaatiota tehdään Neuropisteen Helsingin ja Turun toimipisteissä.